Sweelinck

Jean Sibelius – Ouverture uit ‘The Tempest’, en ‘Pohjola’s Dochter’
Maurice Ravel – ‘Shéhérazade’ voor sopraan en orkest
Kaija Saariaho – ‘Quatre instants’ voor sopraan en orkest
Claude Debussy – ‘La Mer’

Dirigent: Konradin Herzog

De Philharmonie

Johannes Brahms – Ein deutsches Requiem
samen met Vocaal Ensemble Vivavoce onder leiding van Ger Vos
met medewerking van Martha Bosch, sporaan en Robbert Muuse, bariton

Benjamin Britten – Sinfonia da Requiem (alleen op vrijdag)
onder leiding van Carel den Hertog

 • Vrijdag 23 november 20:15 – Westerkerk, Amsterdam
 • Zaterdag 24 november 20:00 – Musis Sacrum, Arnhem

Symfonieorkest De Philharmonie is opgericht in 1999 en bestaat uit – afhankelijk van de programmering – ruim zeventig gevorderde amateurs en semi-professionals. In het voor- en najaar geven we twee concerten, één in Amsterdam (in Paradiso, Muziekgebouw aan het IJ of een andere interessante zaal) en één op wisselende locaties buiten Amsterdam. Ook organiseren we af en toe korte tourneetjes naar bijvoorbeeld Texel of Zeeland. We begeleiden regelmatig koren.

In het diepst van de Rijn wordt een ring gesmeed, een vervloekte ring die de drager ervan absolute wereldmacht geeft. Wanneer het godenrijk hier lucht van krijgt begint er een lange machtsstrijd gedreven door jaloezie en hebzucht, maar ook door liefde, hoop, en verlangen. Laat je door het Sweelinckorkest meenemen in de muzikale reis van Der Ring ohne Worte!

2017

Najaarsconcerten USC

Programma: Kossuth van Béla Bartók en de Vierde symfonie van Shostakovich
Dirigent: Bas Pollard

 • 7 december 2017 20:15 – Boskapel, Nijmegen
 • 12 december 2017 20:15 – Dominicuskerk, Amsterdam
 • 14 december 2017 20:15 – TivoliVredenburg, Utrecht

Het Utrechtsch Studenten Concert, oftewel het USConcert, werd in 1823 opgericht. Het USConcert is het oudste symfonieorkest in Nederland, zoals vermeld staat in het Guiness Book of Records! In al deze jaren hebben bijzondere musici met het orkest gespeeld; Franz Liszt, Camille Saint-Saens en Clara Schumann zijn de namen uit het verleden. Het heden kent de namen van Emmy Verhey, Pieter Wispelwey, Tjeerd Top, Floris Mijnders, Remy van Kesteren, Joris van den Berg en Anthony Heidweiller als solisten bij het USConcert.

RQ2017

Programma: Ein Deutsches Requiem, Johannes Brahms
Dirigent: Maarten van der Bijl

 • 4 november 2017 20:15 – Jacobikerk, Utrecht

We hebben een koor gevormd van zeventig mensen. Samen met het beste studenten-symfonieorkest van Utrecht, het USConcert, sopraan Linde Schinkel en bariton Evert Jan Nagtegaal onder leiding van dirigent Maarten van der Bijl gaan we dit meesterwerk uitvoeren in de Jacobikerk in Utrecht, na een aantal intensieve studiezaterdagen sinds september.

Huisconcert

Programma: achtergrondmuziek tijdens een besloten feest

 • 16 september  2017 – Wijk bij Duurstede

Enri en Oda hebben een aantal feestelijke momenten opgespaard en vieren het groots in hun eigen nieuwe stulpje. Als echte muziekliefhebbers kan live muziek die dag uiteraard niet ontbreken. Tijdens de borrel zal ik dan ook een aantal harpstukken ten gehore brengen.

Promovideo Feyenoord

Muzikanten: Myrthe Ziedses des Plantes (viool), Julia Mulder (viool), Alet Slokkers-van den Berg (altviool), Annick Senten (cello), Inge Pelt (harp)
Muzikale steun en toeverlaat: Janneke Slokkers-Van Den Berg
Muziek: UEFA Champions League anthem, Tony Britten

 • 6 september 2017 – de Kuip, Rotterdam

Bruiloft

Programma: Primavera van Einaudi, een arrangement van Willeke de Laak (klarinet) en Inge Pelt

 • 2 september 2017 – Landgoed Salentein te Nijkerk

Op verzoek van het bruidspaar spelen klarinettiste Willeke de Laak en ik een duet tijdens het moment van tekenen. Samen hebben we gezocht naar stukken die het bruidspaar mooi vindt en goed bij de setting passen. Willeke en ik hebben het stuk passend gemaakt voor een duet voor klarinet en harp. Er staat de gasten een mooie muzikale verrassing te wachten!

Voorjaarsconcerten USC

Programma: Four Sea Interludes uit Peter Grimes, Het kind van de violist van Janáček en Brahms’ 2e symfonie
Dirigent: Bas Pollard

 • 22 juni 2017 – Geertekerk Utrecht
 • 24 juni2017 – Geertekerk Utrecht
 • 25 juni 2017 – Muziekgebouw Eindhoven

Dit voorjaar brengt het Utrechtsch Studenten Concert een melancholisch en meeslepend programma. Het concert opent met de Four Sea Interludes van Britten. Deze vier Interludes, uit de opera Peter Grimes, nemen u mee naar een idyllisch dorp aan de Engelse kunst. Het Kind van de Violist van Janáček vertelt een aangrijpend verhaal over leven en dood. In dit werk is een glansrol weggelegd voor onze concertmeester, Lieke Brakkee. Tot slot het schitterende hoofdwerk van dit programma. Laat u zich overweldigen door de warme klanken van Brahms’ Tweede Symfonie.

Tournee USC

Programma: Brahms’ 2e symfonie, Het kind van de violist van Janáček en de Four Sea Interludes uit Peter Grimes van Britten. Het slotconcert in Bologna zullen we afsluiten samen met het studentenkoor van Collegium Musicum Almae Matris uit Bologna.
Dirigent: Bas Pollard

 • 27 april t/m 6 mei 2017 – Milaan, Parma en Bologna, Italië

Naast de reguliere concerten, zullen er ook concerten zijn op minder gebruikelijke locaties, voor een publiek dat niet vanzelfsprekend een concert kan bezoeken. Zo zullen wij een kamermuziekconcert geven in een daklozencentrum in Milaan en zal er samengewerkt worden met vluchtelingen in Parma.  Op deze manier hopen wij tijdens de tournee zo veel mogelijk mensen met onze muziek te bereiken.

Dies Natalis

Programma: Achtergrond muziek tijdens het besloten Dies Diner

 • 27 maart 2017 – Universiteit Utrecht

Op maandag 27 maart 2017 viert de Universiteit Utrecht haar 381e Dies Natalis in de Domkerk in Utrecht. Het thema van de viering is ‘Town and gown’. Professor Maarten Hajer, faculteitshoogleraar Urban Futures houdt de diesrede. Daarnaast worden er eredoctoraten, de Docentenprijs en de prijs Jong Docententalent uitgereikt

USC en het Utrechts Operakoor

Programma: Ik ben Verdi, Het beste uit zijn opera’s

 • 5 maart 2017 | TivoliVredenburg te Utrecht

Aan de hand van een keur aan topwerken weeft Radio-4 presentator en verteller Edwin Rutten met teksten van de Utrechtse dichter en librettist Ruben van Gogh het verhaal van Verdi tot een kleurrijk geheel. Solisten, orkest en koor pakken spectaculair uit: overdonderend waar Verdi het wilde en weer zacht en subtiel als kwetsbare gevoelens worden bezongen en bespeeld. Een middag om steeds op het puntje van je stoel te zitten, want zo heb je het nog nooit meegemaakt: opera als totaalmuziektheater, betoverend, afwisselend en enerverend. – http://www.utrechtsoperakoor.nl/

Utrechtsch Studenten Concert

Programma: Mahler 2
Dirigent: Bas Pollard

17 januari 2017 – Concertgebouw, Amsterdam
14 januari 2017 – Eusebiuskerk, Arnhem
22 december 2016 – Nicolaïkerk, Utrecht