Spelen in de Kuip

Een niet alledaags verzoek kwam vorige week binnen. Wil je morgenavond een promovideo opnemen voor de UEFA in de Kuip? In tegenstelling tot mijn familie, behorende tot Ajax achterban, reageerde ik natuurlijk vol enthousiasme. Direct zocht ik de bladmuziek op van de UEFA Champions League Anthem van Tony Britten en leerde binnen no time de eerste 8 maten uit mijn hoofd.

Als harpiste altijd met de auto moeten komen opdraven was in dit geval toch echt een voordeeltje, ik mocht nagenoeg het veld op rijden om de harp uit te laden. Goed geregeld!

Terwijl het regent en de crew de camera’s in positie zetten speel ik met het strijkkwartet nog even de 8 maten een paar keer door. Droog! En dus het veld op, uiteraard langs de lijn… de middenstip was helaas verboden terrein.

En Cut! ’s Nachts droomde ik nog van de tune die we zo’n 86 keer in drie uur tijd hebben herhaald, maar wat een fantastische ervaring!

Als Feyenoord vraagt of je komt spelen…

Welcome back in Rotterdam, UEFA Champions League! ✨#Feyenoord #UCL

Geplaatst door Feyenoord Rotterdam op dinsdag 12 september 2017

 

Muzikanten:  Julia Mulder, Myrthe Ziedses des Plantes (viool), Alet Slokkers-van den Berg (altviool), Annick Senten (cello), Inge Pelt (harp)
Muzikale steun en toeverlaat: Janneke Slokkers-Van Den Berg

Meespelen met het USConcert

usconcert harpistWat een fantastisch orkest, het USConcert o.l.v. Bas Pollard! Afgelopen half jaar heb ik met plezier meegespeeld om de harppartijen in te vullen in onder andere Britten en Janáček. De concerten in Utrecht en Eindhoven waren weer van hoog niveau door de passie, enthousiasme en toewijding van het orkest. Top geregeld Divisie, en bedankt voor het lekkers!

Project versterking

versterker pedaalharpHoe gaaf is het om een harp in te kunnen pluggen en het geluid via de boxen door de kamer te laten galmen? Heel gaaf! Leuke gedachte, maar nu? De Lunacharsky is terug van weggeweest, ik kan dus met dit projectje gaan experimenteren op deze harp. Het essentiële is in ieder geval vast binnen: de microfoontjes. Na heel wat zoekwerk heb ik het dicht bij huis gehouden: De Piezo pickup van Rebelpickups opgehaald in de stad waar ik ben opgegroeid, Purmerend. Na 10 dagen touren met het USConcert door Italië ga ik aan de slag: to be continued!